2010. november 14., vasárnap

Almás-fahéjas palacsinta

Most a gofri helyett palacsinta készült vacsorára, de, hogy legyen benne valami "csavar", ezért került bele egy kis alma is.


Hozzávalók (10 db-hoz):
  • 3 dl tej 
  • 3 tojás
  • csipetnyi só
  • 12,5 dkg sima búzaliszt
  • 12,5 dkg teljes kirörlésű liszt
  • 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz)
  • 2 db alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
A tejet, tojásokat, sót, lisztet, ásványvizet összekeverjük, majd még annyi szódavizet / ásványvizet adunk hozzá (ha szükséges), hogy tejszínsűrűségű legyen.  
Az almákat lereszeljük, majd kinyomkodva a vaníliás cukorral, fahéjjal együtt belevegyítjük a palacsinta tésztába. A palacsintákat hagyományos módon kisütjük, végül porcukorral, fahéjas porcukorral, csokival, kakaóval, ....stb fogyasztjuk. Tejszínhabbal fokozhatjuk az élményt. :-)


Nincsenek megjegyzések: