2010. november 23., kedd

Csokoládéparfé

- Ilyen hidegben fagyit??
- Nanááá!!!

Nosztalgia a Planétásból.


Hozzávalók:
  • 12 dkg csokoládé
  • 6 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • őszibarack befőtt
1.) A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt habbá verek.
2.) 2 dl tejszinből a 3 tojássárgájával, reszelt csokoládéval, vaniliával, a cukorral forró vizgőz fölött krémet készítek. A kihűlt krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot.
A masszát folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltöm, és mélyhűtőben 3-4 órahosszát fagyasztom.
3.) A formát kiveszem, forró vízbe mártott ruhával áttörlöm. A parfét ezután egy előre lehűtött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, őszibarack befőttel díszítem.

Nincsenek megjegyzések: